1. Ambiyans
Çeşme seyahatim esnasında görmek isteyip de göremediğim
her şey bu mekanda diyebiliriz. Çiftlikköy bölgenin el değmemiş bir elması
gibi. Daha çok bir Ege balıkçı kasabasını andırıyor. Sakin ve nezih. Alaçatı ve
Çeşme'de olduğu gibi turizmin hükmetmediği bir yer. Bu kasabanın girişinde
caminin hemen önünde bulunan Langusta salaş yapısı itibariyle bu yapıya
mükemmel uyum sağlamış. 1974 yılından bu yana burada bulunduğunun en önemli
göstergesi dekorasyonu. Pembe renkli ahşap sandalyeler, duvarda asılı resimleriyle tam bir balıkçı
restoranı. Arka fonda çalan Rum müzikleri ve deniz manzarası yörenin geçmişini ve kozmopolit yapısını anlatıyor adeta.
2. Sunum
Sunum ile ilgili beklenti içine girmeye gerek yok. Burada
önemli olanın lezzet olduğunu mekanın işletmecisi Tuğrul Bey ile yaptığımız
kısa ama hoş sohbetle anlıyoruz. Tuğrul Bey üzerinde beyaz önlüğü ile oradan oraya koşuşturan tam anlamıyla işinin aşığı biri. Sunum yapılırken herhangi bir
görsellik kaygısı olmadığı apaçık aşikar. Zaten lezzetleri tattıkça gözünüz
tabağın şeklini ve tabağa neyin nasıl yerleştirildiğini görmüyor.
3. Lezzet
Langusta özellikle mezeleri ve ıstakozu ile ün salmış
bir yer. 1974 yılında bu konuda bölgede yer alan tek mekanmış. Daha sonra peşi
sıra çeşitli yerler faaliyete geçmiş. Özellikle deniz böcekleri olan (bölge
halkı bu şekilde adlandırıyor) ıstakoz, langust ( çeşme açıklarında çıkan
ıstakozun kıskaçlısı değil antenlisi olarak betimlenebilir.) ve karides
konusunda ün yapmış. Istakoz konusunda çok bilgi sahibi olmamakla beraber
tadının mavi yengeç gibi aromatik olduğunu söyleyebilirim. Yanında zeytin yağlı
sos ve limonla servis ediliyor. Gerçekten çok lezzetli ve yumuşaktı.
Ara sıcak olarak
istediğimiz zencefil soslu ahtapot tava ise kitaplarda ders olarak okutulmalı.
Tuğrul beyin bizzat servis ettiği bu lezzeti tattıktan sonra kendisi kulağıma
eğilerek eşinin yaptığı bu lezzetin kendilerini meşhur ettiğini söylüyor.
Hakikaten bu ünü hakeden bir tat.
Yemeğin üstüne yediğimiz fırında
sakızlı,limonlu helva tatlısı ise son nokta. Genel olarak lezzet 10 üzerinden
10.
4. Servis Kalitesi
Personel ellerinden gelen gayreti göstererek serviste
bulunuyor. Elbette profesyonel bir ekip beklentiniz olmasın. Ama istekleriniz
anında cevap buluyor.
5. Fiyat / Kalite Performansı
Bölgede yediğim en lezzetli mezelerin en uygun fiyatlı
olması ironik. Istakoz fiyatı mevsime göre değişkenlik gösterebiliyor. Muhakkak
sipariş öncesinde fiyat sorun. Ancak meZeler bile buradan çıkarken yüzümün
gülümsemesi için yeterli. Bu leZzet için langusta ve Tuğrul Beye teşekkürler.Lezzeti Tadan : Levent GÜRKAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder